Ontdek het historische dorp Goedereede met zijn 18e-eeuwse straten die wachten om vastgelegd te worden. Heb je het perfecte plaatje geschoten? Bezoek dan het Toren Museum voor muzikale carillonklanken, of geniet van een wijnproeverij bij GoedeReede Wijnen. Ook De Oude Bakkerij is een must-visit tijdens je bezoek aan Goedereede. 

Toren Museum Goedereede

Torenmuseum Goedereede, gebouwd tussen 1457 en 1512, was eeuwenlang een maritiem baken. Vandaag herbergt het een waardevolle historische collectie. Ieder kwartier hoor je de 53 klokken in de toren door heel Goedereede. Bezoek de luistertuin of beklim 217 treden voor een panoramisch uitzicht over Goeree-Overflakkee. 

Een paradijs voor wijnliefhebbers

Van een bescheiden experiment groeide GoedeReede Wijnen uit tot een volwaardige wijngaard. Eigenaar Gert-Jan koestert met passie vijf druivenrassen. Proef deze lokale ambacht tijdens de zomerse wijnproeverijen. Wat dacht je van een 'Blind Wine Date', of een proeverij tussen de druivenranken? Er is altijd een reden voor een goed glas wijn! 

Smullen van heerlijke, versgebakken lekkernijen

Laat je verleiden door de geur van versgemalen koffie en ovengebakken lekkernijen bij De Oude Bakkerij. Als een initiatief van de Huiskaemer biedt de bakkerij mensen met een verstandelijke beperking de kans hun talenten te ontwikkelen. Een gezellige boel, dus waar wacht je nog op?

Slapen in een monumentaal pand aan de haven

Boetiek Hotel Azul zit in een klassiek pand aan de haven van Goedereede. Elke kamer heeft dankzij kleur en karakter een eigen sfeer. Kruip onder donzen dekens en struin na het ontbijt door de binnentuin. Een charmant plekje om even op te laden.