Stap in de bijzondere natuur van De Kwade Hoek, waar de kracht van de zee haar stempel drukt. Hier, in dit buitendijkse gebied, wachten onverharde struinpaden op natuurliefhebbers en avonturiers. Terwijl je wandelt, besef je hoe klein en levendig je je voelt te midden van dit landschap dat voortdurend verandert onder invloed van getijden en wind. 

Wandel de route van Natuurmonumenten

Begeef je op een ontdekkingsreis door De Kwade Hoek met de vier kilometer lange wandelroute, uitgezet door Natuurmonumenten. Bewonder het panoramische uitkijkpunt, volg de kronkelende kreekjes en doorkruis oude duinen. Het gevarieerde landschap biedt boeiende overgangen van zout naar brak en zelfs zoet water, wat resulteert in de bloei van bijna 300 verschillende plantensoorten. In het voorjaar kleuren de groene velden paars van de wilde orchideeën die in dit gebied groeien.  

Kwade hoek wilde bloemen

Een paradijs voor vogelliefhebbers

De Kwade Hoek is een geliefd toevluchtsoord voor vogels, met talloze soorten die er hun broedplaats vinden. Tijdens je wandeling kun je weidevogels zoals de kievit en veldleeuwerik observeren op de schor, terwijl de roodborsttapuit zich verschuilt in de struiken en de kluut en scholekster zich ophouden op de vlakte. Kijk met regelmaat naar beneden want als je geluk hebt, zie je zeekraal en andere eetbare planten groeien. 

Vogelspotten op de Kwade Hoek