Molen de Windvang, gelegen op een bescheiden verhoging langs de weg, is veel meer dan enkel een opvallend bouwwerk; het is een levend stuk geschiedenis dat je uitnodigt voor een bezoek. Deze korenmolen, waar ambacht, innovatie en onverwachte details samenkomen, opent elke zaterdag zijn deuren voor bezoekers.  

Een unieke molen

Molen 'de Windvang' prijkt sinds 1719 op een lichte verhoging ten westen van het stadje Goedereede. Wat deze molen zo speciaal maakt, is de locatie van de maalzolder op de eerste verdieping, die enkel bereikbaar is via een van de twee buitentrapjes. Dit onverwachte detail is een zeldzaamheid voor een grondzeiler en het maakt de molen des te unieker. 

De geschiedenis

De geschiedenis van de Windvang kent verschillende fasen. Tot aan 1953 was de molen actief in bedrijf, waarna de molenaar verhuisde naar een nabijgelegen schuur om elektrisch te malen. Gedurende ruim 20 jaar stond de molen stil, maar in 1971 begon een omvangrijke restauratie. Sinds 1973 draait de molen weer, dankzij toegewijde vrijwilligers, bijna wekelijks en soms voor het malen van veevoer.