Goeree-Overflakkee verken je het beste op je tweewieler. Ontdek het fietsknooppuntennetwerk en diverse themaroutes die over het eiland slingeren. Fiets door duingebieden, uitgestrekte polders, bossen, over dijken en geniet van de mooiste natuurgebieden. Geïnteresseerd in het verleden? Leer tijdens het fietsen over de oorlogsgeschiedenis van het eiland. Je liever in het zweet werken? Kies dan een uitdagende MTB-route. Op Goeree-Overflakkee zijn er weinig redenen om niét op de fiets te stappen.
 

De pedalen op - Het eiland verkennen op de fiets? Geniet van weidse uitzichten, bezoek oude dorpjes en kom onderweg tot rust op een terras.

Fietsen met eindeloos uitzicht

Houd je van vergezichten over water? Pak dan de fietsroute Ooltgensplaat. Deze route brengt je in zo’n 44 kilometer langs diverse mooie plekken aan het water. Neem je verrekijker mee en spot vogels bij natuurgebied Hellegatsplaten. Op deze heuse vogel-hotspot strijken bijzondere vogelsoorten neer, zoals de Europese Zeearend. En ook het uitgestrekte gebied de Krammerse Slikken is rijk aan vogels. Trek gekregen? Plof neer op een terrasje aan het water of struin door het oude dorpscentrum van Oude-Tonge op zoek naar het lekkerste stuk appeltaart.

Bekijk deze route
uitrustende fietser bij krammerse slikken fietser langs kudde schapen met uitzicht over krammerse slikken

Plekken waar je meer dan alleen de fiets op kunt laden

Tussen het fietsen door kun je hier ook genieten van je welverdiende rust. Maak tijdens je fietstocht een tussenstop en strijk neer bij een van de vele cafés en restaurants. Ga voor een drankje met uitzicht op zee of proef een visje in het pittoreske dorpscentrum van Ouddorp. Zoek je ook na het fietsen liever de rust op? Dat kan in een gezellige theetuin of boomgaard onder het genot van een heerlijke kop koffie.

Bekijk de tussenstops
parasol stadscafe goeree BBQ bij strandtent Brouw

Wat voor een doortrapper ben jij?

Bepaal zelf je route

Met het fietsroutenetwerk stippel je met gemak je eigen fietsroute uit via allerlei fietsknooppunten op het eiland. Maar er zijn ook tal van themaroutes te fietsen. Zo kom je op de leukste plekjes van het eiland, geniet je van het uitzicht en leer je nog iets. Van vogelspotroutes tot routes voor de echte doortrappers. Een handige fietsknooppuntenkaart is te koop bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Kom eens langs
Fietsknooppunten op Goeree-Overflakkee