De Romeinen, Napoleon en de Boomsma’s waren je voor. Treed in hun voetsporen. Reis terug in de tijd en ontdek het eiland in vroeger tijden.

 

Het loont om nieuwsgierig te zijn

Tijdmachines op stoom

Maak een reis door het verleden met de tram op de Brouwersdam. Kijk vanuit een schommelende coupé naar de boten op het Grevelingenmeer en hoor de conducteurs uit over de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, ooit de grootste vervoerder in dit gebied.

Stap aan boord
locomotief RTM museum tram bij de Grevelingen

Honderd jaar terug in de tijd

Maak kennis met het leven op Goeree-Overflakkee rond 1900. Wat deden de mensen? Hoe woonden ze en welke kleding hadden ze aan? Je waant je heel even in een andere tijd in de Flakkeese woonkamer. Het Streekmuseum in Sommelsdijk neemt je mee op een tijdreis door de eilandgeschiedenis. Leer meer over de Romeinen op Goeree-Overflakkee en de grootste middeleeuwse muntschat van Nederland.

Beleef de watersnoodramp van 1953 door de bril van nu

Met de Virtual Reality-beleving in het Streekmuseum in Sommelsdijk ga je terug naar de rampnacht van 1953, toen het eiland werd getroffen door de Watersnoodramp. Ervaar op een bijzondere manier hoe de eilanders hebben leren leven en overleven met water. Het water als vriend maar ook als vijand. De VR-beleving werd zelfs genomineerd voor de landelijke filmprijs het Gouden Kalf.

Beleef het verleden in VR