Op Goeree-Overflakkee ligt voor iedere wandelaar iets moois aan de horizon. Hier is de natuur nog ongerept en het uitzicht adembenemend. Zoals in de Kwade Hoek, waar je ‘De Koploper’ kunt wandelen, een kilometerslange wandeltocht langs slikken, schorren en kronkelende kreken. Wanneer ga jij?

 

Trek je wandelschoenen aan - Een lange strandwandeling met de hond of lekker struinen door pittoreske straatjes.

Wandelen met het hele gezin

Er zijn verschillende wandelroutes op het eiland die ook heel leuk zijn voor kinderen. Samen lekker wandelen en ondertussen meer leren over de natuur op of de geschiedenis van het eiland. Er zijn meerdere routes onder de 5 km. Zoals enkele routes in de Kwade Hoek, de bunkerroute op de punt en de puzzelroute op ‘t Fort in Ooltgensplaat.

Ga op ontdekkingstocht
Fort Prins Frederik luiken Bunkerroute Ouddorp kikker

Maak eens een stadswandeling

Je verwacht het misschien niet, maar Goeree-Overflakkee kent een een heuse stad. Goedereede kreeg in 1312 stadsrechten en is daarmee het enige stadje op het eiland. Na de stadsbrand in 1482 is Goedereede langzaam weer opgebouwd en veel van de oude pandjes zijn bewaard gebleven. Leuk dus om een stadswandeling doorheen te maken. Je kan er zelf op uittrekken, maar als je echt meer wilt weten over de geschiedenis van Goedereede dan is een stadswandeling onder begeleiding van een gids zeker een aanrader.

Ontdek de grootsheid van Goedereede
torenmuseum goedereede toren

Wat voor een wandelaar ben jij?

De Omloop van Goeree-Overflakkee

Een wandeltocht langs de kustlijn van Goeree-Overflakkee. Binnen 24 uur 110 kilometer afleggen. Een ware uitputtingsslag die niet geschikt is voor ongetrainde wandelaars. Dat is de omloop van Goeree-Overflakkee. In weer en wind over het strand, dwars door unieke natuurgebieden, maar ook door diverse dorpjes waar enthousiaste omstanders je aanmoedigen. Ben jij uit het juiste hout gesneden om deze tocht te volbrengen?

Meld je aan!
groep wandelaars tijdens de omloop van Flakkee