Ik ben al heel mijn leven gek op koken en heb er daarom ook mijn beroep van gemaakt. Bij de Dolle Beer in Ouddorp heb ik mezelf opgewerkt tot kok op hoger niveau. Mijn vrouw Bianca en ik leerden elkaar in de horeca kennen. We delen niet alleen de liefde voor elkaar maar ook voor eten, drinken en reizen. We besloten om een reis te maken van 9 maanden en eindigde die in mijn favoriete land Zuid-Afrika. Het land waar Bianca vandaag komt. Daar is mijn passie voor de ‘BRAAI’ cultuur ontstaan. Toen we samen gingen wonen moest er dan ook een Big Green Egg komen. Mijn liefde voor buiten koken is hierdoor nog groter geworden, alleen deed ik het er vooral bij als hobby.   

Altijd blijven kriebelen

Ik werd chef in de bedrijfshoreca. Bianca is verdergegaan in de wijnen en heeft de vinoloog opleiding gevolgd. Ze werkte 4 jaar als manager in een wijnhandel. In de tussentijd kregen we twee mooie dochters. Een eigen onderneming bleef altijd kriebelen. Tijdens de corona lockdown ontstond het idee om een eigen bbq winkel te openen. Na veel twijfelen hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en zijn we er vol voor gegaan.  

Middelharnis is voor ons de perfecte plek

Ik kom uit Ouddorp en heb in Middelharnis op school gezeten. Dus ik ken ‘d’n Diek’ goed. Toen het idee ontstond om een eigen bbq winkel te openen, wist ik gelijk dat ik dit op Flakkee wilde doen. Middelharnis heeft veel speciaalzaken waar mensen voor in de auto stappen een bbq winkel past daar goed bij. Gelukkig had Big Green Egg nog geen dealer in de omgeving. We wilden graag een bbq winkel in een winkelgebied openen, zodat er ook winkelend publiek naar binnen kan stappen om een stukje vlees, flesje wijn, sausje of rub te kopen. Er bestaan geen fysieke bbq winkels. Vaak zijn ze in een loods of tuincentrum gevestigd. Dit maakt ons concept uniek. En dan is Middelharnis centrum voor ons de perfecte plek hiervoor.  

Meer dan BBQ

BBQ Eiland is meer dan een bbq winkel. We delen graag onze passie voor alle mooie producten die wij aanbieden, zoals vlees, wijn en delicatessen. We verkopen alleen producten waar wij 100% achter staan en dit willen we graag delen.