Mijn broer Jan en ik, Joost Meijerink, zijn sinds 1 juli 2023 op de Menheerse Werf in Middelharnis met ons bedrijf Brandstof Koffie gevestigd. Onze koffiebrander stond eerst bij Goed voor Goed, maar omdat deze organisatie ging verhuizen moesten we op zoek naar een andere locatie. Na enkele goede gesprekken met Coerd de Heer en Paul Blok hebben we de knoop doorgehakt. Op de werf is het nu goed toeven, samen met ons team.

Letterlijk koffiedik kijken

Onze liefde voor koffie is jaren geleden ontstaan omdat we van koffie houden en Jan repareerde destijds koffiemachines. Zo begonnen we klein in mijn schuurtje in Sommelsdijk om koffie te branden. Iemand uit Costa Rica heeft ons het branden geleerd.  

Brandstof Koffie was de afgelopen zomermaanden open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur voor ontbijt en lunch. En op zaterdagen met Bierbrouwerij Solaes, die ook op het terras aanwezig is in juli, augustus en september. Voor volgend jaar kijken we nog hoe en wanneer we opengaan. Dat is nu letterlijk koffiedik kijken. 

Brandstof header Brandstof 1

Duurzame en eerlijke koffie

Wie cappuccino bestelt, krijgt bij ons een goede kop koffie met daarin een hartje, tulp of rozetta. Het is met liefde gemaakt van onze duurzame en eerlijke koffie. Wij zijn trots op onze nieuwe stek. In de zomermaanden stopte de zomertrein bij het terras om liefhebbers van koffie uit te laten stappen. Als we achter de toog staan, voert het gevoel van “Dit is vet” de boventoon. Klanten kunnen zowel binnen als buiten op het gloednieuwe terras met smeedijzeren boog plaatsnemen. Goed voor Goed zorgt voor het onderhoud. 

Brandstof 2 Brandstof 5

Producten voor thuisgebruik

Elke dinsdagavond kun je bij ons terecht voor de verkoop van koffie in allerlei smaken voor thuisgebruik. Dat is inmiddels bekend bij onze klanten, want dat doen we al jaren zo. In ons proeflokaal bij Goed voor Goed hebben we dat langzamerhand opgebouwd en dat loopt nu als een trein.

Brandstof 3 Brandstof 4

Nieuwsgierig geworden? Ga eens langs, iedereen is van harte welkom. Geniet van een lekkere bak koffie, een heerlijk ontbijt of lunch met uitzicht op de haven. Laat het je smaken.