Mijn vrouw Snjezana en ik hebben in juli 2023 onze slijterij Vareš geopend in Middelharnis. De naam Vareš verwijst naar de geboortestad van Snjezana in Bosnië Herzegovina. Het was echt een feestje om onze slijterij aan de Westdijk te openen. We hebben sinds de opening al veel leuke mensen ontmoet. Voorbijgangers op de winkeldijk, mensen die nieuwsgierig zijn naar de winkel en zomaar even binnenstappen en de vaste klanten die inmiddels we hebben. Daar zijn we zó blij mee en vooral dankbaar.

Warm gevoel

We geven onze klanten graag een warm gevoel. Dit doen wij allereerst door echt in contact te komen met de mens achter de klant. Daarnaast bieden wij een leuk assortiment met hoogwaardige producten. Als je op zoek bent naar een speciaal merk of een drank die we niet op voorraad hebben? Geen probleem we doen er alles aan om het product dan toch te verkrijgen. Alle producten die je bij ons vindt, zijn geselecteerd op smaak, kwaliteit en niet onbelangrijk de prijs. Samen met onze leveranciers staan we voor de volle 100 procent achter de producten die we verkopen.  

Slijterij 5 Slijterij 1

Kleine familiebedrijven

We werken samen met kleine familiebedrijven in Nederland voor de import van onze wijnen. Deze familiebedrijven hebben zelf contact met wijnboeren in onder andere Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Ze zijn met elkaar niet alleen bezig met de smaak, maar ook met de flessen en etiketten. Zo hebben wij veel info over alle wijnen die we verkopen en kunnen we onze klanten goed adviseren bij hun keuze. Door de korte lijnen met onze leveranciers is de informatie ook makkelijk te achterhalen.    

Slijterij 4 Slijterij 2

Proeverijen

Naast wijnen vind je ook likeuren, rum, champagne, port, whisky’s en speciaalbieren in de schappen. Elke vrijdag en zaterdag kun je bij ons wijnen proeven onder de noemer ‘Wijn van de dag’. De smaakbeleving is op handgeschreven kaartjes bevestigd aan de fles.  Ook hebben wij diverse whisky’s en likeuren te proeven. Wij vinden de smaakbeleving erg belangrijk. Hoe mooi is het als iemand met zijn of haar juiste smaak de deur uitloopt. We hebben ons plekje op de winkeldijk gevonden en hopen dat steeds meer mensen bij ons binnenstappen. De ondernemers die er zitten versterken elkaar met hun aanbod, kijk bijvoorbeeld naar onze buren De Kaasplanck Delicatessen en Bakkerij Van Helden.  

Slijterij 3 Slijterij 6