Stad aan ’t Haringvliet is een dorp aan de noordoostelijke kant van Goeree-Overflakkee. Haar pronkstuk? Jachthaven Atlantica, vanwaar kleine en grote schepen dagelijks de waterwegen optrekken. Water speelt een grote rol in het leven van de ‘Stadtenaren’. Maar deze bestemming is meer dan een waterparadijs. Kom je het ontdekken?

Molen De Korenaer

Midden op de dijk, fier boven het stadje uitstekend, staat Molen De Korenaer. De geschiedenis van dit bouwwerk gaat terug tot maar liefst 1746. Het gebouw heeft veel meegemaakt, maar haar functie is altijd bewaard gebleven. Hangt de blauwe wimpel uit? Dan heeft molenaar Ko de deuren opengezet voor bezoekers.  

Geurige kruiden en kleurige bloemen plukken in Pluktuin de Kruidenstee

In Pluktuin de Kruidenstee worden je zintuigen op scherp gezet. Je ruikt heerlijke kruiden, ziet bloemen in alle kleuren en hoort bijen zoemen. Hier ervaar je biodiversiteit op z’n best. Wandel door de tuin en pluk wat je lekker lijkt. Na het struinen sluit je af met een verse kruidenthee.  

Ontspannen overnachten ‘In de Boomgaard’

Verblijf je langer dan één dag in Stad aan ’t Haringvliet? Logeer dan bij Tiny House ‘In de Boomgaard’, de charmante overnachtingsplek van eigenaresse Jill en haar gezin. Dit knusse huisje is van alle gemakken voorzien én erg duurzaam. Alle elektrische voorzieningen draaien op zonne-energie.  

Zinderende zeiltochten op Zeilschip Argus

De wind in je haren, de zon op je gezicht en opspattende waterdruppels op je huid: zeilen is heerlijk. In Stad aan ’t Haringvliet kun je opstappen op Zeilschip Argus. Met een arrangement maak je je zeiltocht nóg onvergetelijker. Wat dacht je van een proeverij aan boord of een spannende watersportactiviteit?