Oude-Tonge

Wandel in Oude-tonge, waar tijd vertraagt en persoonlijke aandacht telt. Hier ontmoet geschiedenis hedendaagse cultuur. Slenter door de geplaveide straten, begroet vriendelijke locals en proef heerlijke Kruukplaetjes. Met de Podwalks-app herbeleef je de Watersnoodramp van 1953. Of maak een ontspannen wandeling langs het Havenkanaal en spot weidevogels en wilde orchideeën.  

Bakkerij Koese

Betreed Bakkerij Koese, een trots familiebedrijf met diepe wortels in ambachtelijk vakmanschap sinds 1957. Het begon allemaal met opa Izaak Koese in Sommelsdijk. In 2012 opende hij de deuren van de winkel in Oude-Tonge. Vandaag de dag smul je hier nog steeds van de Flakkeese specialiteit: Kruukplaetjes. 

Podwalk Oude-Tonge

Ga terug in de tijd met de Podwalks-app en ontdek de aangrijpende geschiedenis van Oude-Tonge. Deze GPS-audiotour, begeleid door Winfried Baijens, neemt je mee naar de Watersnoodramp van 1953. Luister naar de verhalen van overlevenden en leer meer over deze tragische nacht. De app brengt het verleden tot leven en laat je de toekomst zien.  

Van Land naar Pan

Ontmoet de biologische cateraar Van Land Naar Pan in Oude-Tonge. Eigenaresse Denise serveert culinaire kunst en deelt het verhaal achter het eten. Het verhaal van verbinding met de natuur, lokale bronnen en onze impact. Duurzaamheid vormt de kern van elk gerecht. 

Haventje Oude-Tonge

Laat je waterpassie tot leven komen in Haventje Oude-Tonge. Deze geliefde jachthaven heeft meer dan 2400 passanten per jaar. En dat is ook niet gek, want de haven heeft een centrale ligging tussen zoet en zout water. Ideaal voor een avontuur op de Zeeuwse wateren.