Melissant: een dorp waar tijd vertraagt en waar oude tradities herleven. Geniet van het rustige plattelandsleven en de proef lokale lekkernijen van Bakkerij van Harberden. Even helemaal weg van de wereld? Breng dan een bezoek aan Tuincafé de Ûûlesteen. Ga er op uit en ontdek de verborgen parels van Melissant! 

Kwekerij Nollestee

Bezoek Kwekerij Nollestee, waar planten groeien en verhalen tot leven komen. Hier verbindt de kunst van kweken zich met dagbesteding voor mensen met een speciale zorgbehoeften. Verken zes belevingshuisjes met elk een uniek thema. Pluk je eigen wildboeket in het zesde huisje of ontdek het verborgen pad achter de kwekerij.  

Op Kaasboerderij Mulder is kaas pure passie

Stap binnen bij Kaasboerderij Mulder en ontrafel het geheim achter hun goudgele meesterwerken. Tonny verwelkomt je op vrijdag en zaterdag met de lekkerste kaasspecialiteiten. Hier proef je niet alleen de kaas, maar ook de liefde en passie voor het vak en het welzijn van de dieren.  

Bakkerij van Harberden is dé ambachtelijke smaakmaker van Melissant

Bij Bakkerij van Harberden word je verwelkomd door de heerlijke geuren van de beroemde Flakkeese bolussen, spek-worstenbroodjes en appelrondo's. Vers uit de ovens achter de winkel. Leuk om te weten: de bakkerij gebruikt Flakkeese tarwe voor de broden en de worstenbordjes worden gemaakt met Flakkees gehakt.  

Gastvrij vertoeven bij B&B ’t Sant van Melis

In het pittoreske Melissant vind je B&B ’t Sant van Melis. Gastvrije eigenaren Cor en Anneke zorgen voor een comfortabel verblijf. Kruip onder de wol en ontwaak op je eigen terras met een vers croissantje en warm kopje koffie. Op loopafstand vind je een lokale bakker, knus dorpscafé en supermarkt.