Wie door Herkingen wandelt, ziet waarschijnlijk een hoop sportievelingen richting het havengebied trekken. Het kleine dorp op Goeree-Overflakkee, met een ligging pal aan het Grevelingenmeer, is voor veel watersporters een ideale uitvalsbasis. Zeilboot klaar? Varen maar! En houd je liever droge voeten? Dan trek je door de Slikken van Flakkee. Hoewel… Laarzen zijn in dit gebied geen overbodige luxe. Zeker als je daarna ook nog langs de kreken van Natuurgebied Paardengat wandelt. In Herkingen ben je er in ieder geval écht even uit. 

De schitterende Slikken van Flakkee

Op Goeree-Overflakkee vind je een bijzonder stukje natuur: slikken. De Slikken van Flakkee vormen de overgang van het water van het Grevelingenmeer naar het eiland. Herkingen is een van de dorpen van waaruit je zo de Slikken van Flakkee op loopt. Je geniet er van een bijzonder schouwspel van dieren, water en planten. In Wildarena Zuid heb je het allerbeste zicht op dit natuurlijke spektakel. Hoeveel Fjordenpaarden en Schotse Hooglanders tel jij? 

Overnachten in een comfortabele tuinkamer bij B&B Herkingen

Stel je voor, ontwaken te midden van een zonnige tuin met het rustgevende Grevelingenmeer als achtergrond. B&B Herkingen biedt een comfortabele tuinkamer met eigen voorzieningen voor twee personen. Ideaal voor GR5-wandelaars met speciale pakketten, inclusief heerlijke ontbijten en mogelijkheid tot driegangendiners bereid door chef-kok en gastheer Jeroen. Bij B&B Herkingen draait alles om comfort, genot, en de perfecte natuurlijke omgeving voor een onvergetelijk verblijf.

Onthaasten met lekkers in Theetuin de Bongerd

Bij Theetuin de Bongerd kun je terecht voor… Inderdaad, thee! Met maar liefst 100 verschillende theesoorten is er voor iedereen wel een lekker smaakje te kiezen. Zo tussen de weelderige bloemen en planten, met je favoriete thee (en misschien wel een stuk taart) voor je neus, kom je helemaal tot rust. En ja, ook als je niet zo van thee houdt is dit een fijne plek om te vertoeven. Met een verse kop koffie of een koud frisje bijvoorbeeld.

Wandelen langs kreken in Natuurgebied Paardengat

Kreken zijn kleine watergeulen die zijn ontstaan door dijkdoorbraken. In Natuurgebied Paardengat, vlak buiten Herkingen, wemelt het van de kreken. De geschiedenis van dit natuurfenomeen op deze plek gaat terug tot de derde eeuw na Christus. Een behoorlijk oude creatie van Moeder Natuur dus! Trek je laarzen aan en bekijk de kreken van dichtbij. Vergeet je verrekijker niet, want je zult ongetwijfeld ook een hoop vogelsoorten spotten.