Op Goeree-Overflakkee ligt er voor iedere natuurliefhebber iets moois aan de horizon. De natuur is hier ongerept en de kust, stranden en duinen zijn schitterend. Door de ligging aan zee, het Haringvliet en het Grevelingenmeer en dankzij de Deltawerken is er bijzondere deltanatuur ontstaan. Slikken, gorzen, platen, duinen, moerassen en savanneachtige landschappen wisselen elkaar af.   

Duurzaam en groen

Het eiland ontving dit jaar niet voor niets voor de derde keer op rij een Quality Coast Award Platina. Het schaart zich hiermee onder de 5 meest groene en duurzame toeristische bestemmingen ter wereld. Door de afwisseling van zoet, zout en brak water groeien er bijzondere planten zoals parnassia, zeekraal en herfstschroeforchis. Ook is er bijzondere wildlife te ontdekken. Bijvoorbeeld de Europese zeearend, wilde flamingo's, zeehonden, reeën, heckrunderen en fjordenpaarden. Zomaar een greep uit de dieren die hier leven.   

Zeearend op jacht in de Hellegatsplaten Uitzicht Kwade Hoek bij Havenhoofd

Boswachter aan het woord

We vroegen boswachter Vera Willemsen naar haar top 5 natuurspots. Vera werkt voor Staatsbosbeheer en kent de natuur op het eiland dan ook als haar eigen broekzak. In haar blog neemt ze je graag mee naar haar favoriete plekjes.  

Bostwachter Vera Willemsen

De top 5 van Vera

Tot slot geef ik graag nog een paar algemene tips. Neem je verrekijker en iets te drinken mee voor onderweg. Kleed je op basis van het weer. En niet onbelangrijk doe na afloop even een tekencheck. En als laatste geniet van de mooie natuur.