Modestudio Le Joujou bestaat al meer dan 40 jaar. Mijn moeder Nelly is er ooit mee gestart. Mensen zeiden vroeger al: "jij neemt de zaak later zeker over?" Maar van jongs af aan was mijn antwoord nee. Wellicht een beetje eigenwijs of tegendraads. Ik heb toen ook bewust gekozen om wat anders te gaan doen. Maar na jaren in de hotellerie gewerkt te hebben, heb ik er toch voor gekozen om in 2003 medevennoot te worden. De gezelligheid in de winkel en het contact met de klanten past toch goed bij me. In 2011 heb ik de winkel overgenomen. Dat tikkeltje eigenwijze zie je ook wel terug in mijn collectie. Die is niet standaard en dat wil ik ook niet.  

Met een goed gevoel de deur uit

Mensen ontmoeten in de winkel en hen adviseren, vind ik leuk om te doen. Niet elk figuur is hetzelfde, maar voor elk figuur is een passende outfit te vinden. We helpen ze daar bij Le Joujou graag mee. We hebben veel vaste klanten uit zowel Ouddorp, de rest van Nederland als Duitsland. Mensen die hier twee keer per jaar op vakantie komen of die een tweede huisje hebben en voor hun kleding naar ons toe komen. Het voordeel is dat wij onze klanten goed kennen en dat we ook precies weten welke kledingstukken het beste bij hun figuur passen. Het is fijn als klanten met een goed gevoel de deur uitstappen. 

Persoonlijke benadering

Het persoonlijke is hier heel belangrijk. Klanten zeiden vroeger we gaan even langs bij Nelly tegenwoordig zeggen ze we gaan even naar Evelyn. De koffie staat hier altijd klaar. En ondanks dat we alleen damesmode verkopen, vinden de meeste mannen het ook altijd gezellig om even binnen te lopen. Lekker een kop koffie drinken en de krant lezen, terwijl hun vrouw of vriendin de collectie verkent.