Gebakken, uit de oven, in een cocktail of als tussendoortje. De Goereese vissersvloot zorgt wekelijks voor verse aanvoer in de Stellendamse vissershaven.  

Vissersschepen in diverse kleuren liggen rij op rij aan de steigers in de haven. Heftrucks rijden met grote vaart af en aan om de kisten verse vis naar de visafslag te brengen. Vissers, walschippers, mannen jong en oud roepen naar elkaar in vakjargon. Is het visserslatijn? Hoe dan ook, de drukte in de haven verraadt dat het vrijdag is. Vrijdag visdag. De enige dag in de week dat je Goereese vissers kunt spotten in de Stellendamse haven. In het weekend zijn zij thuis en maandag heel vroeg in de ochtend vertrekken ze weer naar zee.  

Naar de visafslag
  • Naar de visafslag

De vangsten uit de Noordzee vinden hun weg naar onder andere viswinkels en restaurants. Tot ver over de grens houden liefhebbers van Goereese vis. Gelukkig blijven die heerlijke platvisjes zoals tong, tarbot en griet ook op Goeree-Overflakkee. En worden de Stellendamse garnalen nog écht in Stellendam met de hand gepeld. Verse vis uit de Noordzee staat een jaarrond op de menukaarten van de restaurants. En wat dacht je van sushi van Goereese vis? Te bestellen voor thuis. Of ga zelf aan de slag. De visspecialisten op Goeree-Overflakkee weten raad! Of vraag het een eilander; vis zit in hun DNA. 

Visspecialisten op Goeree-Overflakkee
  • Visspecialisten op Goeree-Overflakkee