De toren van Goedereede, opgericht tussen 1457 en 1512 door de befaamde bouwmeesters van de Keldermans-familie uit Mechelen, is een plek vol geschiedenis en melodieën. Eeuwenlang fungeerde deze imposante toren als betrouwbare lichtbaken voor de scheepvaart. 

Een carillon als juweel van Europa

In 1977 kreeg de toren een carillon met 53 klokken, beschouwd als een van de mooiste in heel Europa. Het carillon verspreidt zijn zilveren klanken om het kwartier over Goedereede. Met regelmaat neemt de stadsbeiaardier je mee op een muzikale reis met dit bijzondere instrument. Neem plaats in de luistertuin tussen de toren en de kerk en laat betoveren door de hemelse melodieën. 

Carillon toren van Goedereede

Een klim naar de top

Klim de 217 treden naar de top en laat je verrassen door een panoramisch uitzicht over Goeree-Overflakkee, de uitgestrekte Grevelingen en de uitgestrekte Noordzee. De informatiebordjes rondom het torenplat vertellen je wat er te zien is in de verte.  

Uitzicht torenmuseum Goedereede

Leuke stops

Onderweg naar boven kun je op verschillende plekken even uitrusten. Op de eerste verdieping vind je de vuurtorenexpositie, waar je meer leert over het vuurtorenverleden van de kerktoren. Op de tweede verdieping ontdek je het klavier van het carillon en het oude, niet meer functionerende uurwerk dat destijds de klokken in beweging bracht. Een moderne versie heeft het overgenomen. Op de derde zolder bevindt zich het carillon zelf, een belevenis om tussen de klokken door te lopen, al moet je even je oren dicht houden als het automatische speelwerk in werking treedt. Elke kwartier kun je genieten van een concert van de stadsbeiaardier.  

Elk kwartier is er een concert van de beiaardier