Op de Brouwersdam bruist het van de sportiviteit, plezier en gezelligheid. De unieke ligging tussen de Grevelingen en de Noordzee maakt van deze dam een paradijs voor watersporters. Je kunt hier zowel kitesurfen, windsurfen, foilsurfen, zeilen als suppen. Zoek je liever de ontspanning op? Kom tot rust tijdens een strandwandeling, rol je handdoek uit op het brede zandstrand of schuif aan in één van de vele strandpaviljoens die dit gebied rijk is.

Surfers Paradise

De Brouwersdam is uitgegroeid tot een wereldberoemde surf-hotspot. Aan de ene kant heb je het kalme water van de Grevelingen en aan de andere kant de onstuimige golven van Noordzee. Al vanaf de jaren ’80 komen hier op een winderige dag talloze surfers bij elkaar om de golven te trotseren.

Surf's up!
Kiesurfer sprong Natural High Windsurfster bij het Surfcentrum

Welkom op de Brouwersdam

Spetteren op de dam

De zilte wind door je haren, je voeten in het zand en ongestoord turen naar het water dat reikt tot de horizon. De Brouwersdam is niet alleen een paradijs voor watersporters, ook families vermaken zich hier prima. Het brede zandstrand is ideaal om eindeloos te wandelen, zandkastelen te bouwen of te genieten van de zon. Na een dagje strand word je ’s avonds getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Tip: aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam is de zonsondergang het mooist!

De Brouwersdam heeft veel te bieden

Naast mooie natuur heeft de Brouwersdam ook een rijke historie. Een wandelroute van zo’n anderhalve kilometer door de duinen brengt je langs een bijzonder bunkercomplex met maar liefst 18 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Uitgewandeld? Ga zeehondjes spotten! Bij de zeehondensluis heb je de grootste kans om ze te zien. Pak je verrekijker en wie weet zie je ze liggen op de zandbank, zo’n twee kilometer uit de kust. Vaak liggen er grote groepen.

Bunkerroute Ouddorp kikker zeehonden vrijlaten op het strand