Samstag, 13. Mai

Flakkees Vrijheidsfeest


Het Flakkees Vrijheidsfeest is een groot evenement voor iedereen ter ere van 75 jaar bevrijding in Nederland, met een duidelijke link naar Goeree Overflakkee.

Het Diekhuusplein wordt omgedoopt tot het plein van de vrijheid. Het programma zal beginnen met parade van vaandelzwaai…

Het Flakkees Vrijheidsfeest is een groot evenement voor iedereen ter ere van 75 jaar bevrijding in Nederland, met een duidelijke link naar Goeree Overflakkee.

Het Diekhuusplein wordt omgedoopt tot het plein van de vrijheid. Het programma zal beginnen met parade van vaandelzwaaiers, muziek kapel, militaire voertuigen, veteranen van Go, Scouting Goedereede etc.. Zij zullen hierbij vlaggen gebruiken van de landen die ons helpen geholpen met de bevrijding en vlaggen van de dorpen van Goeree Overflakkee. Aansluitend zullen de vlaggen gehesen worden door veteranen van het eiland onder begeleiding en erehaag van Scouting Goedereede. Hierna zal er een openingsconcert worden gegeven op het plein. Later op de dag zullen er een aantal liveoptredens worden gehouden in diverse muziekstijlen, waarbij de link met bevrijding door de jaren heen niet zal ontbreken. Speciaal op deze dag zal ook het Diekhuus geopend zijn voor de expositie van de Rare Kiek met het thema Vrijheid op Goeree Overflakkee. Tevens wordt er een doorgaande korte film vertoond in het Diekhuus in hetzelfde thema.

Het Beneden Zandpad zal worden omgedoopt tot: Liberty Lane. Naast een parade van vlaggen, zal hier een grote vrijheidsmarkt/braderie plaatsvinden versterkt met een streek/ambachtsmarkt. Tevens zal de modelboten vereniging aanwezig met boten die met de oorlog te maken heeft. Op het terrein zullen ook diverse militaire voertuigen worden opgesteld. Er zal daarbij een speciaal fotohoek worden gecreëerd waar men toepasselijke foto’s kan (laten) maken.

Hopelijk gaat het ook lukken dat er weer oude vliegtuigen voorbij komen.

Ontmoet onze bevrijders uit de 80 jarige oorlog, uit de Franse Tijd en van de Tweede Wereldoorlog.

In aanloop ernaar toe worden scholen benaderd om kronen te beschilderen in het thema koningsdag/bevrijdingsdag. Deze zullen op het hele evenementen terrein worden opgehangen. Tevens wordt het centrum versierd met vlaggen van alle dorpen van Goeree Overflakkee.

Op het parkeerterrein bij de Nieuwstraat zal er vrijdag en zaterdag een grote nostalgische kermis zijn met onder andere Zwanenzweefmolen, Bootjesmolen, Draaimolen en rupsbaan.  Daarnaast zullen daar ook de militaire voertuigen te bewonderen zijn op zaterdag.

Wann

  • Samstag, 13. mai 2023 von 10:00 bis 17:00

Kontakt

Adresse:
Zentrum Middelharnis
Beneden Zandpad 1
3241 GA Middelharnis
Route planen
Entfernung:

Hotspot